Skupina za osebe z motnjami hranjenja

10/6/2016 4:33 PM

Odpirava psihoterapevtsko skupino za vse, ki se srečujete z motnjami hranjenja...

Pozdravljeni!

 Odpirava psihoterapevtsko skupino za vse, ki se srečujete z motnjami hranjenja.

Vzroki za to so lahko različni in največkrat medsebojno povezani.  Motnje hranjenja sporočajo, da so vsebine v notranjem in zunanjem svetu pretežke, da bi se oseba z njimi soočila. Pri vsem tem ne gre le za pretirano ukvarjanje s hrano in lastnim videzom, temveč za globjo stisko, gre za odnos do lastnega telesa in občutkov do sebe. Pri tovrstnih težavah hrana največkrat predstavlja oziroma omogoča umik, beg, sprostitev, nagrado, kazen, krivdo, bes, žalost, ponos, gnus, strah, jezo, praznino, tolažbo, smisel... Notranja dinamika je pogosto nevidna in neslišna borba, ki poteka v začaranem krogu, ki ga spremljata osamljenost in nerazumevanje okolice. Vzroke za motnjo hranjenja je potrebno raziskati in se z njimi iskreno soočiti.

Namen skupine je z različnimi tehnikami (pogovornimi, meditativnimi, fantazijskimi, telesnimi, energetskimi, gibalnimi...) poiskati vrata do vam lastnih virov moči, najti in ohranjati stik s sabo in na ta način počasi izpustiti škodljive vzorce obnašanja ter stopiti iz začaranega kroga.

Srečevali se bomo na 14 dni ob sredah med 17.00 in 20.00 v prostorih zavoda Sankofa na Štefanovi ulici 3 v Ljubljani. Cena posameznega srečanja je 30 eur. Enkrat letno bo skupina potekala tudi v obliki večdnevnega terapevtskega intenziva.

Pred vključitvijo v skupino se je potrebno naročiti na brezplačen individualni razgovor. Za kakršnekoli nadaljnje informacije sva vam na voljo preko telefona  (031 333 188) ali elektronske pošte (info@sankofa.si).

 

Vabljeni!

Alenka Zajec in Mateja Švetak

 

Naslov

Štefanova 3,
1000 Ljubljana
E: info@sankofa.si
T: +386 51 364 169 (Lan),
    +386 31 333 188 (Alenka)

© Sankofa, Ljubljana 2015

Izvedba: Svetovanje in storitve,
Robert Ivanc s.p.